Vierde graad

3u per week · 3 jaar

Na 3 jaar in Danslab 3e graad ga je verder naar de 4e graad. Hier kan je je verder verdiepen in de optie(s) die je hebt gekozen in de 3e graad. Nieuwe leerlingen met ervaring kunnen nog steeds aansluiten volgens niveau.

 

STUDIERICHTING: VERTOLKEND DANSER

In de studierichting VERTOLKEND DANSER ligt de nadruk op het verder ontwikkelen van je vaardigheden als uitvoerder. Techniek, expressie, muzikaliteit en artisticiteit komen samen en tillen je naar een steeds hoger niveau. Je wordt steeds zelfstandiger als danser, je bent zelfkritisch, durft je vol overgave te presenteren op een podium en je probeert je publiek te raken. Zo groei je door tot een echte podiumkunstenaar.

❶ OPTIE KLASSIEKE DANS

Vertolkend danser klassieke dans inclusief pointes & repertoire: 3u per week 

❷ OPTIE HEDENDAAGSE DANS

Vertolkend danser hedendaagse dans:  3u per week

 

STUDIERICHTING: CHOREOGRAAF 

Enkel in Lier

Danscompositie, improvisatie en scenografie: 3u per week

In de studierichting CHOREOGRAAF ontwikkel je je eigen visie, identiteit en taal in beweging en leer je hoe je je project van A tot Z in goede banen kan leiden. Je verruimt je kennis over compositie, improvisatie, scenografie, muziekanalyse, licht en geluid. Je wordt ondersteund in het verder ontwikkelen van jouw visie en persoonlijke bewegingstaal. Ook voorstellingsanalyse komt aan bod: samen met de groep en je leerkracht ga je kijken naar meerdere dansvoorstellingen die grondig besproken worden. Uiteraard krijg je ook heel wat kansen om je eigen werk te tonen aan een publiek. Blijf niet in de coulissen staan maar kom je fantasie uitleven, je grenzen verleggen en onbeperkt uitproberen, onder leiding van een professioneel choreograaf.

 

STUDIERICHTING: CREËREND DANSER

Heb je veel ideeën, hou je van maken of zou je graag leren hoe dansfrases en choreografieën tot stand komen? Wil je daarnaast ook nog actief uitgedaagd worden in de dansles? Dan kan je de studierichting CREËREND DANSER volgen. Je wordt intensief begeleid in creatieve maakprocessen en krijgt allerlei tools aangereikt om voluit te experimenteren met dans en beweging. Je wordt uitgedaagd tot het ontwikkelen van herkenbare artistieke kleuren in je bewegingstaal: een eigen stijl. Je zelfstandigheid neemt toe en je ontwikkelt het vermogen om tijdens voorstellingen en toonmomenten professioneel te handelen. Je neemt je verantwoordelijkheden zowel voor jezelf als voor de groep, zoals een echte artiest. Interdisciplinair werk bevordert je veelzijdigheid als kunstenaar. Jouw product krijgt uiteraard ook een plekje op het podium!

Als creërend danser blijf je als tweede les ook wekelijks je dansvaardigheden oefenen met je leeftijdsgenoten van de richting vertolkend danser.

Je volgt 1,5u het vak ‘creërend danser’ en 1,5u een optievak naar keuze.

❶ OPTIE KLASSIEKE DANS

Creërend danser klassieke dans: 3u per week 

❷ OPTIE HEDENDAAGSE DANS

Creërend danser hedendaagse dans: 3u per week

 

DeCompagnie

→ Vanaf 15 jaar

→ Aangeboden door de VZW Vriendenkring Stedelijke Academie

→ € 150 (Reductie: € 75 in combinatie met lessenpakket Vierde Graad hedendaagse en/of klassieke dans)

Optioneel, enkel mits toelatingsproef

deCompagnie is sinds 2008 het dansgezelschap van de Podiumacademie Lier. Gedreven dansers vanaf de Vierde Graad (of extern 15+) met een gevorderde techniek, sterke bewegingskwaliteiten, podiumprésence en motivatie kunnen aansluiten mits auditie. Ook wie afgestudeerd is in onze dansafdeling en de danshorizon nog meer wil verruimen kan hier een plekje vinden. Er wordt met diverse choreografen aan repertoire gewerkt, je krijgt inzicht in het ontwikkelen van een choreografie en vormt steeds meer je eigen danspersoonlijkheid en danstaal. Er worden vooral hedendaagse choreografieën gedanst, waarmee je geregeld de kans krijgt om op te treden. deCompagnie behaalde al talrijke prijzen en neemt geregeld deel aan wedstrijden en voorstellingen over heel België en zelfs in het buitenland. Creatieve en artistieke ontplooiing i.c.m. podiumervaring staan voorop. Elk jaar is er ook ruimte om eigen werk te creëren en te tonen.

Meer vragen over Vierde graad Dans?
Contacteer onze Coördinator Dans: Nele Van Bogaert