Derde graad

Vanaf 12 jaar · 2,5u per week · 3 jaar

Na 4 jaar les in de 2e graad ga je verder naar Danslab 3e graad. In de hoofdschool in Lier en in onze vestigingsplaats Malle kan je kiezen voor de optie KLASSIEKE DANS (ballet en pointestechniek) en/of HEDENDAAGSE DANS. Wil je nog sneller evolueren, dan zijn er verschillende mogelijkheden om meerdere uren te trainen en opties te combineren!

In de vestigingsplaatsen Ranst, Boechout en Zandhoven combineren we een les klassieke dans en een les hedendaagse dans. Ook hier kan je extra lessen volgen.

❶ OPTIE KLASSIEKE DANS

Danslab klassieke dans inclusief pointes: 2,5u per week

In de optie klassieke dans bouw je verder op het dansmateriaal dat je geleerd hebt in de tweede graad: je gaat de verworven technieken nu verder uitwerken en verdiepen. De oefeningen en combinaties worden complexer en vragen steeds meer vaardigheid. Expressie en présence worden steeds belangrijker want je staat regelmatig op een podium. Je leert om bewuster met de klassieke ballettechniek om te gaan, zodat je deze ook kan toepassen binnen andere dansstijlen zoals hedendaagse dans. Je volgt minimum 2 maal per week les (klassiek ballet, inclusief pointes).

❷ OPTIE HEDENDAAGSE DANS

Danslab hedendaagse dans: 2,5u per week

In de optie hedendaagse dans zijn de bewegingspatronen gebaseerd op ademhaling, snelheid, kracht, dynamiek en het loslaten en terug oppikken van energie. Ze ontlenen hun vorm aan de vrijheid van natuurlijke bewegingen van het lichaam. Je werkt veel met zwaartekracht en de reactie op het gebruik hiervan: fall & recovery, suspension & release. Het gebruik van het lichaamsgewicht is van groot belang: gewicht verplaatsen, vallen en weer recht veren, …

 

DEJUNIORCOMPAGNIE 2

→ Vanaf 13 jaar

→ Aangeboden door de VZW Vriendenkring Stedelijke Academie

→ € 150 (Reductie: € 75 in combinatie met Danslab hedendaagse en/of klassieke dans)

Optioneel, enkel mits toelatingsproef

Ben je heel gedreven, heb je een passie voor dans en wil je nog meer podiumervaring opdoen? Dan kan je auditie doen voor deJuniorCompagnie 2, één van de jeugddansgezelschappen van onze academie. Hier kan je je verdiepen in het mee creëren en het uitvoeren van hedendaagse en klassieke choreografieën. Repetities worden gepland in het weekend.

Meer vragen over Derde graad Dans?
Contacteer onze Coördinator Dans: Nele Van Bogaert