26.10 | Record aantal leerlingen Podium- en Beeldacademie Lier

Podiumacademie Lier (3485) en Beeldacademie Lier (1727) ronden de kaap van 5000 leerlingen, een record. (Samen 5212)

Directeurs Liesbet Van Huysse, Geert Hendrix en Erwin Scheltjens glunderen over dit resultaat: “De populariteit van onze academies stijgt naar een ongeziene hoogte, en daar kunnen we enkel trots op zijn”, klinkt het in koor. We lichten enkele zaken uit.

We merken dat meer jonge mensen en kinderen de weg naar de academie vinden, en dat is een goed teken”, aldus algemeen directeur Geert Hendrix. “In tegenstelling tot de tendensen in Vlaanderen zien we onze groep leerlingen tussen 6 en 12 jaar stijgen met 7 procent. Opvallend is dat de dansafdeling stijgt met bijna 10 procent en uitkomt op 780 leerlingen klassieke en hedendaagse dans. Ook onze leerlingen Schrijver en Singer-Songwriter gaan er fors op vooruit.” “We stellen vast dat Boechout de grootste vestigingsplaats wordt. De connectie tussen Podium en Beeld, de moderne infrastructuur en de goede samenwerking met de gemeente leiden tot fantastische resultaten”, vertelt directeur Erwin Scheltjens. “We blijven dus onverminderd inzetten op de ontwikkeling en verjonging in de hoofdafdeling in Lier én in onze zeven vestigingsplaatsen. We blijven daar ook vernieuwen qua aanbod. Zo wordt sinds dit schooljaar een woordafdeling op poten gezet in Berlaar.”

Ook in de Beeldacademie Lier is er opnieuw een sterke stijging van het leerlingenaantal, voor het derde jaar op rij. “Ook bij ons is er een zeer grote tevredenheid over het resultaat”, aldus directeur Liesbet Van Huysse. “De jeugdateliers blijven populair, en een aantal niche-richtingen boomen enorm. Bij beeldhouwen, kunstgeschiedenis en digitale beeldvorming groeit het leerlingenaantal. Ook in de vestigingsplaatsen blijven we groeien. Een volwaardige derde graad in Zandhoven dient zich bij deze aan.”

Ander belangrijk nieuws

  • Podiumacademie Lier zet zoals vorig jaar tijdens de viering 100 jaar weer enkele grote projecten op poten zoals Curieus (musical over Marie Curie), Midzomernachtroom (opvolger King Lier) en een grote balletvoorstelling met enkel klassiek ballet en repertoirestukken. Wie wil nagenieten van het feestjaar kan het jubileumboek nog steeds verkrijgen in de Podiumacademie.
  • Daarnaast gaat Podiumacademie Lier dit jaar ook internationale samenwerkingen aan met academies uit Porto en Lyon.