08.10 | Podiumacademie Lier klopt af op 3329 leerlingen, Beeldacademie Lier op 1440

Eind vorige week verwerkten de secretariaten van de Lierse academies de laatste inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar. Ondanks het moeilijke vorige schooljaar met heel wat beperkingen schreven toch 4769 leerlingen zich in aan de beide academies. Directeurs Liesbet Van Huysse en Geert Hendrix zijn tevreden met dit resultaat: “Dit ligt in de lijn van de verwachtingen”, klinkt het in koor. 

 

We zijn opgelucht om dit cijfer te halen’, aldus overkoepelende directeur Geert Hendrix. “We hebben er een lange inschrijvingsperiode op zitten. Het doet ons heel veel plezier dat zoveel leerlingen de weg naar de academies opnieuw gevonden hebben. Zoals ieder jaar doen we beroep op het grote netwerk van partners (Stad Lier en de gemeentediensten van onze vestigingsplaatsen Berlaar, Boechout, Nijlen, Lint, Malle, Ranst en Zandhoven). We hopen dan ook om dit jaar terug naar het oude normaal te gaan en alle activiteiten binnen beide academies terug op te nemen. Voor de Podiumacademie Lier blijven we quasi status quo, al kan de instroom van jonge leerlingen beter.”

In de Beeldacademie Lier is er een sterke stijging. “We kunnen hier spreken van een bijzonder mooi resultaat”, aldus Liesbet Van Huysse. “We vermoeden dat de extra leerlingen aangetrokken werden door het feit dat de ateliers open bleven tijdens corona. De jongerenateliers deden het ook goed, met een grote interesse voor animatiefilm. Voor volwassenen blijven schilderkunst, keramiek en kunstgeschiedenis erg populair, en groeien de richtingen Beeldhouw- en Ruimtelijke kunst en textiel gestaag.