18.05 | Nieuwe opleidingen in de kijker!

Onze academie is één van de koplopers in Vlaanderen op vlak van een divers aanbod in onze opleidingen. Ieder jaar komen er dan ook richtingen bij. Kom te weten welke nieuwe opleidingen we allemaal aanbieden in schooljaar 2021-2022.

 • Muziek: klavierklas (Vanaf Tweede graad muziek & groepsmusiceren)
  • De klavierklas is bedoeld voor jong en oud, kortom voor iedereen met een brede interesse in de verschillende klavierinstrumenten die aan onze academie onderwezen worden. Je maakt zowel muziek op de piano, als op het klavecimbel, het orgel en zelfs de beiaard! De klavierklas is een verkennende cursus. Na elk schooljaar kan je een specifieke keuze maken voor één van de klavierinstrumenten. Maar je kan er ook voor kiezen om de vele mogelijkheden van deze klavierinstrumenten te blijven combineren.
 • Muziek (andere): Musical volwassenen (Muziek Derde & Vierde graad)
  • Musical is een vak dat bestaat uit acteren, dansen/bewegen en zingen. Uiteraard helpen we jou om elk van deze disciplines onder de knie te krijgen. Voor zang krijg je individueel les en door middel van de juiste tools en technieken, leer je je stem in de verschillende stemfuncties te beheersen en te verrijken op een gezonde manier. Het acteren leer je in groep. Via improvisatie of door te werken met tekst leer je hoe je een personage kan creëren. Dat personage gaan we zo puur mogelijk op de scène zetten. We leren je hoe je je thuis kan voelen op een podium d.m.v. bewustwording van je lichaam en zijn. Het dansen kan gaan van Charleston over Fosse tot modern, kortom alles wat nodig is om een musical tot leven te brengen. Musical is een balans brengen in spelen, zingen en bewegen zodat het verhaal tot leven komt, en daar begeleiden wij jou in!
 • Woord: improvisatietheater (Woord Vierde graad)
  • In deze cursus gaan we met alle aspecten van het improvisatietheater aan de slag. Van de basis van shortform comedy tot dramatische longform en theatersport (competitief improvisatietheater).  Je leert luisteren naar elkaar en samen een scène tot een goed einde te brengen. Improvisatietheater brengt je vaardigheden bij die belangrijk zijn voor elke performer, maar die je ook sterker maken in het dagelijkse leven. Denk hierbij aan presenteren, samenwerken, initiatief tonen, medespelers laten stralen en risico’s nemen. Maar bovenal is impro een van de meest speelse vormen van theater, wat leidt tot één simpele zekerheid: het wordt leuk!
 • Dans: choreograaf (Dans Vierde graad)
  • In de nieuwe choreografieopleiding ontwikkel je je eigen visie, identiteit en taal in beweging en leer hoe je je project van A tot Z in goede banen kan leiden. Je verruimt je kennis over compositie, improvisatie, scenografie, muziekanalyse, licht en geluid. Je wordt ondersteund in het verder ontwikkelen van jouw visie en persoonlijke bewegingstaal. Ook voorstellingsanalyse komt aan bod: samen met de groep en je leerkracht ga je kijken naar meerdere dansvoorstellingen die grondig besproken worden. Uiteraard krijg je ook heel wat kansen om je eigen werk te tonen aan een publiek. Blijf niet in de coulissen staan maar kom je fantasie uitleven, je grenzen verleggen en onbeperkt uitproberen, onder leiding van een professioneel choreograaf.