22.04 | De Wondere Pluim

De Wondere Pluim
Is een vrijblijvende schrijfwedstrijd voor kinderen van de lagere school die al meer dan twintig jaar georganiseerd wordt in Antwerpen en nu ook in Lier van start is gegaan.
Het concept is simpel:
– De kinderen schrijven geheel vrijblijvend en er wordt bij de jurering niet gelet op spelling of grammatica, de creativiteit en de fantasie staan voorop.
– Er wordt gejureerd op twee niveaus: thuistaal Nederlands en thuistaal andere taal.
Op woensdag 21 februari kropen 469 kinderen van zes verschillende Lierse basisscholen in hun pen om een verhaal of een gedicht uit hun mouw te schudden.
Die teksten passeerden al de ouderjury en nadien ook de comitéjury die uiteindelijk de 56 verhalen selecteerde die in het Wondere Pluimboek zullen gepubliceerd worden. Uit deze shortlist zal een professionele jury uiteindelijk de 12 Wondere Pluim winnaars kiezen.
Alle laureaten worden met hun familie en supporters hartelijk uitgenodigd om op  zondag 2 juni om 14.00 in CC De Mol het slotfeest bij te wonen, waarin zij en hun verhalen in de spots komen te staan.
Er zijn voorlees sessies, singer-songwriter Robin Crauwels heeft speciaal voor deze happening drie songs geschreven op basis van de teksten van enkele jonge schrijvers en natuurlijk … worden dan de twaalf Wondere Pluimen 2024 uitgereikt.
Het stadsmuseum zal bovendien ook nog enkele verhalen selecteren waarvan weldra een podcast gemaakt wordt.
Dit initiatief wordt gesteund door de Stad Lier, de Podiumacademie, bibliotheek de Fé, het stadsmuseum en de Orde van den Prince.