07.06 | Dansers Podiumacademie pakken medailles

Het dansseizoen van onze JuniorCompagnies werd afgesloten met een knaller!

Maar liefst 4 groepsstukken, 9 solo’s en 2 duo’s werden geselecteerd om eind mei deel te nemen aan het Belgisch Kampioenschap Dance Waves Competition in Hasselt. In sommige categorieën deden er het voorbije schooljaar maar liefst 100 deelnemers mee aan de kwalificatiewedstrijden. De selectie van bijna al onze choreografieën voor de nationale finale was dan ook al superknap!

In de categorie ballet wonnen we 2x goud en 1x zilver. In de categorie moderne/hedendaagse dans wonnen we 4x goud en 1x zilver.

PROFICIAT aan al onze dansers die zich een jaar lang met zoveel passie hebben ingezet. Jullie podiumprestaties waren prachtig.DANKJEWEL aan de choreografen en aan onze supporters!

Dance Waves Competition is naar eigen zeggen de grootste danswedstrijd in België en Nederland samen. Nele Van Bogaert, coördinator dansafdeling Podiumacademie Lier, is trots op de leerlingen. “Een wedstrijdelement binnen de danskunst blijft een moeilijk gegeven, maar biedt fijne podiumkansen waardoor de dansers zichtbaar groeien. De mooie resultaten zijn een heel leuke bevestiging van de kwaliteit die we in elke les in de Podiumacademie proberen door te geven, én een bekroning van het harde werk van choreografen en dansers.”

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220603_93052509