15.05 | Schrijf je nu in!

Betreft: voorinschrijvingen aan de Podiumacademie Lier en vestigingsplaatsen Berlaar, Boechout, Lint, Nijlen, Malle, Ranst en Zandhoven

Beste leerlingen en ouders

We geven jullie graag de nodige informatie over het verloop van de (her)inschrijvingen in de Podiumacademie Lier.

  1. Maandag 8 mei om 9.00 tot en met 31 mei

Bestaande leerlingen hebben voorrang om zich in te schrijven. Door het jaar na jaar stijgende leerlingenaantal zien we ons genoodzaakt om voor sommige cursussen/ instrumentkeuzes een stop in te voeren wanneer de klas helemaal volzet is. Het is dus als bestaande leerling van groot belang om in deze voorrangsperiode je plaats voor volgend schooljaar te verzekeren. 

Deze voorrangsregeling geldt ook voor nieuwe inschrijvingen van familieleden die op hetzelfde adres wonen (broers, zussen, ouders…).

Als je eind dit schooljaar afstudeert aan onze academie, heb je van 8 tot en met 31 mei 2023 ook recht op voorinschrijving voor een verderzetting van je opleiding of een inschrijving voor een nieuwe opleiding. Neem contact met ons op en we doen het nodige.

     2. Vanaf donderdag 1 juni om 9.00

De inschrijvingen worden voor iedereen opengezet en we hanteren het principe van first come, first serve. Je kan als bestaande leerling uiteraard ook nog inschrijven na 1 juni, maar dan heb je geen voorrang meer op nieuwe leerlingen. 

Praktisch

Om je in te schrijven gebruiken we het systeem van “Mijn Academie”. Via deze online tool kan je je aanmelden via je e-mailadres en kan je ook gezinsleden inschrijven. Na de aanmelding krijg je een persoonlijk overzicht van je traject binnen onze academie en kan je kiezen om je opleiding verder te zetten. Inschrijven kan dus gemakkelijker online, en ook betalen is mogelijk via deze module. De uurroosters zullen beschikbaar zijn vanaf 6 mei.

Schrijf je dus rechtstreeks in via www.mijnacademie.be/podiumacademielier of raadpleeg ons aanbod via www.podiumacademielier.be. Heb je een account voor de Beeldacademie Lier, dan kan je via dit account ook schakelen naar de Podiumacademie Lier door te klikken op de knop ‘Andere academie?’ in de linkerkolom. Indien er iets fout loopt of onduidelijk is, of je hebt bijkomende vragen, mail dan naar info@podiumacademielier.be .

Voor leerlingen jonger dan 14 jaar (leeftijd op 31/08/2023) kan je de gegevens voor het fiscaal attest 2023 al invoeren. Klik op het tabblad ‘Fiscaal attest’ (balkje onder de naam van de leerling) en duid de juiste omschrijving aan:

  • Ouders worden samen belast of één ouder heeft het kind fiscaal ten laste
  • Fiscaal co-ouderschap

Volg de verdere stappen.

 

Hartelijke groet,

Het Podiumacademie Lier-team