AMI

AMI staat voor ‘Art Music and Investigations’. AMI is de gezamenlijke opleiding van de beide Lierse kunstacademies, zowel leerlingen van de beeld- als podiumacademie kunnen hiervoor inschrijven.

In dit atelier werkt iedereen die geboeid is door stilstaande en bewegende beelden, zuivere klanken en experimentele melodieën. We gaan dus zowel beeldend als muzikaal aan de slag. We dompelen ons onder in het thema, draaien conventies en ideeën binnenstebuiten, ondersteboven en weten nog niet waar we uit zullen komen. We streven naar resultaat van een multidisciplinaire samenwerking waarbij grenzen verlegd worden. Zoals vaker in de muziek, maar zeldzamer in de beeldende kunsten wordt er samen tot één resultaat gewerkt.

Centraal staan het experiment en het samenspel. Om beeld en muziek op te nemen werken we met bestaande instrumenten en als we de gepaste instrumenten niet vinden om het effect te bereiken, bouwen we ze zelf. Ook kan het beeld vertaald worden in muziek en de muziek de aanzet geven tot beeldend werk.

Voor dit atelier heb je geen voorkennis nodig, wel zin en nieuwsgierigheid. Je wordt begeleid door een muzikant en beeldend kunstenaar.

Vestigingsplaats: Lier
Lesmoment 1:
dinsdag van 17u00 tot 19u00 OF
Lesmoment 2: woensdag van 15u00 tot 17u00 OF
Leerkrachten: Liesbet Grupping (Beeldacademie Lier) & Dirk Proost (Podiumacademie Lier)
Voor alle leerlingen uit de derde en vierde graad.