Improvisatietheater

2u les per week – enkel in Lier

Voor wie goesting heeft in puur plezier op de scène. Voor wie zin heeft in samenspelen met anderen in het moment. Voor wie op zoek is naar een manier om steviger in z’n schoenen te staan. Voor hen is er improvisatietheater!
In improvisatietheater zijn alle gebrachte scènes ter plekke bedacht, op basis van input uit het publiek. De afgelopen twee decennia is impro in België razend populair geworden door televisieprogramma’s zoals “De Lama’s”, “Onvoorziene Omstandigheden” en “De Vloer Op”. De grondlegger van improvisatietheater in het algemeen en theatersport in het bijzonder is de Britse acteur, regisseur en theaterdocent Keith Johnstone (1933). Hij ontwikkelde zijn ideeën rond impro als remedie tegen faalangst en plankenkoorts. Impro evolueerde vervolgens tot een geliefde en wijdverspreide kunstvorm die over heel de wereld door zowel amateurs als professionele acteurs wordt beoefend.
In deze cursus gaan we met alle aspecten van het improvisatietheater aan de slag. Van de basis van shortform comedy tot dramatische longform en theatersport (competitief improvisatietheater). Je leert luisteren naar elkaar en samen een scène tot een goed einde te brengen. Improvisatietheater brengt je vaardigheden bij die belangrijk zijn voor elke performer, maar die je ook sterker maken in het dagelijkse leven. Denk hierbij aan presenteren, samenwerken, initiatief tonen, medespelers laten stralen en risico’s nemen. Maar bovenal is impro een van de meest speelse vormen van theater, wat leidt tot één simpele zekerheid: het wordt leuk!

Deze opleiding wordt enkel georganiseerd indien er voldoende leerlingen zijn.

Vestigingsplaats: Lier
Lesdata: TBC
Leerkracht: TBC