18.05 | De directie aan het woord

Een nieuw jaar, een nieuwe naam!

We maken met trots bekend dat onze academie een nieuwe naam heeft: Podiumacademie Lier. Bijna 100 jaar gingen we door het leven als de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans (SAMWD Lier). De laatste jaren merkten we op dat het podium het kloppend hart van Muziek, Woordkunst-Drama en Dans is.

De ontwikkeling van onze leerlingen kreeg iedere keer een stevige boost wanneer ze fier naar de coulissen terugkeerden. We wilden ons DNA graag vertaald zien in een passende, nieuwe naam. Dit traject legden we niet alleen af. Samen met de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten begon de zoektocht naar de herdefiniëring van onze identiteit.

Het einddoel: het samenkomen van de beide academies in naamgeving, zonder daarbij onze eigenheid te verliezen. Het resultaat: Podiumacademie Lier en Beeldacademie Lier.

Beide academies konden rekenen op de niet-aflatende steun van het Lierse stadsbestuur. Zij waren tijdens dit intensief proces een klankbord voor onze fonkelnieuwe ideeën. Na een bewogen jaar, waarin onze podia noodgedwongen leeg bleven, richten we onze blik op volgend schooljaar, mét een nieuwe naam, en een terugkeer naar de passie, de emotie en de beleving in het klaslokaal en op scène.

En dat hopen we met jou te doen: kleuters, kinderen, jongeren, volwassenen, bestaande én nieuwe leerlingen uit Lier, Berlaar, Boechout, Lint, Malle, Nijlen, Ranst en Zandhoven. Ons enthousiast en professioneel korps van meer dan 150 leerkrachten en medewerkers staat te popelen om van iedereen een echte artiest te maken! We zien elkaar in september!