04.08 — 13.08

JazzWeCan

Wanneer: van donderdag 4/8/2022 tot en met zaterdag 13/8/2022.

JazzWeCan is de jazz-pop-rock zomerstage van Podiumacademie Lier. 2022 wordt, na een corona-pauze van 2 jaar, alweer het 12de jaar dat we deze zomerstage organiseren en we zijn blij naast alle vertrouwde ook weer heel veel nieuwe gezichten te mogen verwelkomen. Wat mag je verwachten van JazzWeCan?

… leuke medemuzikanten, inspirerende lesgevers en toffe ensembles, nieuwe en vooral verrassende muziekkeuzes, gevarieerde lessen (ensemble, individueel, koor, workshops, muziektheater), prachtige optredens (kasteel Heusenstamm, camping Fischbachtal), een uniek groepsproject, een prachtige en luxe accommodatie in het ‘Duitse Toscane’, genieten van de buitenlucht (sport, terras, zwempartijen – met glijbaan en duiktoren!), vrienden maken voor het leven met wie alles kan, en bijna alles mag, en natuurlijk ons motto: DURVEN en DOEN!

JazzWeCan is een van de weinige muziekstages waar zowel beginnende als gevorderde muzikanten aan deel kunnen nemen. Daarbij zit de jongste deelnemer soms nog op de lagere school, terwijl de oudste deelnemers soms al van hun pensioen genieten.

Op elk optreden, ongeacht het niveau van de spelers, willen we kwaliteit leveren. En dat bereiken we door een zorgvuldige ensemble-indeling. Hier houden we rekening met de leeftijd, het speelniveau én de muzikale voorkeur van elke deelnemer. En natuurlijk worden vrienden en vriendinnen bij elkaar gezet!

De lesgevers van JazzWeCan bestrijken een groot muzikaal terrein: van pop tot jazz, fusion tot folk, rock tot latin. Er is altijd wel een stijl die voor jou de deur opent naar het podium en, beter nog, naar nieuwe stijlen om te ontdekken. De enige voorwaarden zijn dat je je instrument minstens een drietal jaren bespeelt en dat je wat noten kunt lezen. Ensemble- of podiumervaring wordt niet gevraagd… daar zorgen wij wel voor!

 

De muziekstage vindt plaats in een comfortabele jeugdherberg op een afgelegen berg in het Duitse Odenwald. De accommodatie is eigenlijk een zelfstandig dorp dat bestaat uit meerdere slaaphuizen rond een gezellig grasplein, een aantal repetitieruimtes, een podiumzaal, een bar en sportvelden. Het ruim aanwezige sanitair is van onberispelijke kwaliteit. De keuken is niet minder dan geweldig, waarbij de plaatselijke koks graag tegemoet komen aan elk dieet (vegetarisch, glutenvrij, lactosevrij, …).

Inschrijven doe je via https://jazzwecan.be/inschrijven/!