24.04

4e Gitaardag

Beste gitaarleerlingen 

Beste ouders

 

Graag stellen we jullie het programma van de 4e Gitaardag voor, die zal doorgaan op zondag 24 april 2022 in de Podiumacademie, Gasthuisvest 50, 2500 Lier, ingang naast Bar Muza. 

 

We bieden een gevarieerd programma aan leuke en leerrijke workshops, waaruit je kan kiezen in overleg met je gitaarleraar, die ook je inschrijving zal noteren. Bij de workshops van Stein, Tom, Tinne en Bart is er telkens een basissessie en een sessie voor de al meer gevorderde gitarist. Het is de bedoeling om tijdens de tweede sessie voor een andere workshop te kiezen dan de eerste. 

We voorzien een hapje en drankje in de pauze.                    

Onthaal 11u30

 Workshops 12u00-13u30 pauze 14u00-15u30 

Concert 16u00-17u00

 

KEUZEMOGELIJKHEDEN WORKSHOPS

Kapel 01   ‘Gitaarorkest voor de 2de graad’ door Jef De Bruyn en Stijn Denys

Hier kan je al eens kennismaken met het vak Groepsmusiceren. Met de andere leerlingen van je leeftijd  kan je zien hoe leuk het is om samen te musiceren.

Klas 202   ‘Finger Aerobics’ door Stein Verrelst

Een intensieve workout om duimen en vingers bij af te likken. We werken aan vingervaardigheid, snelheid en coördinatie van zowel linker- als rechterhand om uiteindelijk sneller te spelen dan je schaduw! 

Klas 203   ‘Het magisch labyrint’ door Tom Van Eygen

Tijdens deze sessie leer je stap voor stap een song ‘op het gehoor’ overschrijven. De aandacht gaat vooral naar het leren herkennen van akkoorden en akkoordschema’s en het noteren van de structuur van een song. Hoe vind ik mijn weg in het labyrint van akkoorden? Een basiskennis van simpele majeur- en mineurakkoorden is vereist. Breng mee: je gitaar, een potlood en een paar oren.

 

Klas 204 ‘Zingen met gitaar’ door Tinne Vandecruys

Een workshop voor gitaristen die graag zingen! Wat staat er op het programma? Goed stemgebruik: concrete  en snelle tips. Kleuren van je stem: hoe een verschillende sound creëren voor verschillende stijlen. Tips om het zingen met je gitaar gemakkelijker te maken.

 

Refter ‘Workshop akkoorden’ door Bart Walravens  

Sessie 1 is voor wie geen enkel akkoord weet te vinden op de hals. We leren de zeven basisakkoorden en proberen eenvoudige begeleidingen te spelen.

Sessie 2 is enkel voor wie moeiteloos alle open akkoorden kan grijpen, geen problemen heeft met barré’s of mineur en majeur. We ontrafelen de barré-akkoorden en verkennen de septiemen en nog veel meer.                                                                  

 

Auditiezaal ‘Masterclass’ door Aram Van Ballaert 11u00-12u30 en 13u00-14u30

Deze masterclass kan passief gevolgd worden door leerlingen van alle graden.

De succesvolle gitarist Aram Van Ballaert zal ook het solo-slotconcert verzorgen om 16u00 in de auditiezaal (met enkele leerlingen van onze academie in het voorprogramma) waarop we hopen dat jullie allen met vrienden, familie en geïnteresseerden aanwezig zullen zijn!         

Kosten? Geen! Dit concert en de workshops worden jullie gratis aangeboden door de Podiumacademie.

 

We wensen jullie een leuke, verrijkende en inspirerende dag!

Het gitaarteam
Bart, Jef, Stijn, Stein, Tom, Tinne en Emmanuel