De voorbereidingen voor JazzWeCan 2023 zijn ondertussen alweer begonnen. Noteer alvast de periode voor 2023: vrijdag 4/8 tot en met zondag 13/8. We zullen opnieuw terecht kunnen in onze vaste verblijfplaats: de jeugdherberg van Ernsthofen. Laat die inschrijvingen maar binnenstromen!

OM IN TE SCHRIJVEN, klik HIER

WAT?

JazzWeCan is dé jazz-pop-rock-zomerstage van de Podiumacademie Lier. Tijdens de zomer van 2023 zal de 12de editie van JazzWeCan plaatsvinden. Wat mag je verwachten van JazzWeCan? Leuke medemuzikanten, inspirerende lesgevers en toffe ensembles, nieuwe en vooral verrassende muziekkeuzes, gevarieerde lessen (ensemble, koor, workshops, muziektheater), prachtige optredens (oa in het kasteel van Heusenstamm), een uniek groepsproject rond een heel leuk thema, een prachtige en luxe accommodatie in het ‘Duitse Toscane’, genieten van de buitenlucht met sport, zwemmen in open lucht, vrienden maken voor het leven met wie alles kan, en bijna alles mag, en natuurlijk ons
motto: DURVEN en DOEN!

VOOR EN DOOR WIE ?

JazzWeCan is een van de weinige muziekstages waar zowel beginners als gevorderden aan deel kunnen nemen. Daarbij zit de jongste deelnemer soms nog op de lagere school, terwijl de oudste deelnemers al van hun pensioen genieten. De enige voorwaarden zijn dat je je instrument minstens een drietal jaren bespeelt en dat je wat noten kunt lezen. Ensemble- of podiumervaring wordt niet gevraagd… daar zorgen wij wel voor!

Bij elk optreden, ongeacht het niveau van de spelers, willen we kwaliteit leveren. En dat bereiken we door een zorgvuldige ensemble-indeling waarbij we rekening houden met de leeftijd, het speelniveau én de muzikale voorkeur van elke deelnemer. En natuurlijkworden vrienden en vriendinnen bij elkaar gezet!

Alle lesgevers van het JazzWeCan-team zijn afgestudeerd aan het conservatorium en hebben eigen les- en producingpraktijken in het Deeltijds Kunstonderwijs in o.a. Lier, Antwerpen, Ekeren, Wijnegem, Brasschaat, Berchem en Brussel. De leraars staan borg voor een goede lesvoorbereiding en kunnen op werkelijk alle vragen een antwoord bieden (meer nog: zij kunnen nòg meer vragen verzinnen!). De lesgevers van JazzWeCan bestrijken een groot muzikaal terrein: van pop tot jazz, fusion tot folk, rock tot latin. Er is altijd wel een stijl die voor jou de deur opent naar het podium en, beter nog, naar nieuwe stijlen om te ontdekken.

OM IN TE SCHRIJVEN, klik HIER

WAT DOEN WE ?

Na het ontbijt om 08:30 beginnen de ensemblelessen. De lesdag stopt rond 21:30 en wordt vaak onderbroken voor spel, lunch, avondeten, optredens, jams, thema-repetities, film, grillparty, try-outs, sport, choreografie, zwemmen, …. Op de zesde dag starten de dagelijkse optredens op locatie.

PRAKTISCH

Voor JazzWeCan reizen we elk jaar met een touringbus naar het buitenland. Op die
manier kan de cursist zich vanaf de eerste minuut al helemaal losmaken van de dagelijkse
beslommeringen en zich 10 dagen lang volledig smijten. Na 3 maal verblijf in Aosta
(Italië) én 3 maal Afhöllerbach (Duitsland) gaan we in 2023 inmiddels al voor de zesde
keer naar Ernsthofen, net onder het Duitse Darmstadt.

We vertrekken op vrijdag 4 augustus 2023 om 10u30.

Om dit mogelijk te maken moet je om 10u00 aanwezig zijn op de parking voor de Podiumacademie Lier, adres: Gasthuisvest 50, 2500 Lier (B). Vanaf de Lierse ringweg (R16) neem je daarbij de Molpoort (N10). Tijdens de reis zal de bus stoppen voor een pauze. Voor het grote materiaal hebben we beschikking over extra vervoer. De muziekstage vindt plaats in een comfortabele jeugdherberg op een afgelegen berg in het Duitse Odenwald. De accommodatie is eigenlijk een zelfstandig dorp dat bestaat uit meerdere slaaphuizen rond een gezellig grasplein, een aantal repetitieruimtes, een podiumzaal, een bar en sportvelden. Het ruim aanwezige sanitair is van zeer degelijke kwaliteit. De keuken is niet minder dan geweldig, waarbij de plaatselijke koks graag tegemoet komen aan elk dieet (vegetarisch, glutenvrij, lactosevrij, vegan,…).

We komen terug op zondag 13 augustus tussen 16u00 en 17u30. Neem best even contact op met de bus (cursisten of lesgevers) om te horen of we vertraging hebben. Aangezien er 10 dagen lang een enorme prestatie van de cursisten verwacht wordt houden de lesgevers en het kader de vrijetijdsbesteding van de jongere cursisten wat in de gaten. Inschrijven voor JazzWeCan betekent ook kennisname en naleven van de gedragsregels, in feite een opsomming van wettelijke bepalingen en gezond verstand. JazzWeCan kent ook een calamiteitenplan (en heeft dat gelukkig nog nooit hoeven toepassen).

Meer info?

roeland.vannoten@podiumacademielier.be

INSCHRIJVEN voor JazzWeCan 2023

OM IN TE SCHRIJVEN, klik HIER

INSCHRIJFTARIEVEN tot maandag 15 mei 2023:

geboren na 4 augustus 2005: €485
geboren na 4 augustus 1999: €535
geboren vòòr 4 augustus 1999: €585

Je inschrijving is definitief na betaling van het voorschot van € 200,00 via
rekeningnummer
BE45 0017 6577 7589 op naam van DeKunstplank VSA vzw, 2500 Lier,
met als mededeling “JazzWeCan 2023 + naam van de cursist&”

Opgelet: Het resterend saldo stort je vòòr 15 mei 2023. Indien op die datum het volledig
saldo niet bij ons is toegekomen betaal je € 50,00 extra.

! Inschrijven voor JazzWeCan betekent ook kennisname en naleven van de
gedragsregels.

! Voor iedereen jonger dan 18 jaar op dag van vertrek: vergeet niet om ons het document
toelating ouders-voogd te bezorgen.

Je inschrijving garandeert een 10-daagse, volledig verzorgde reis: verplaatsing met touringcar (jij) en vrachtwagen (instrumenten en bagage) van Lier naar Ernsthofen en terug, volledig pension, 9 nachten en 3 goed verzorgde maaltijden per dag (elk dieet), water, koffie en thee, uitstekende individuele en groepsbegeleiding door ervaren
muziekpedagogen/podiumbeesten uit het Deeltijds Kunst Onderwijs, eigentijdse muziekmethodiek en -didactiek, busvervoer ter plaatse naar concerten, uitstapjes, zwembad, vrijetijdsbesteding (feestjes, jams, grillparty, wandelbos, sport, …), schoolverzekering en een attest voor de mutualiteit.

! Niet inbegrepen in het tarief: eigen bestellingen aan de bar van de jeugdherberg (of op verplaatsing). Eén frisdrank kost bij de bar € 1 (één jeton). Jongeren tot 18 jaar kunnen 6 jetons tegelijk kopen aan de prijs van € 5,00. Hoewel we natuurlijk hopen dat je niet plotseling moet annuleren voor JazzWeCan gaan we er alles aan doen om, indien je annulering écht onvermijdelijk is (ziekenhuisopname, familiale omstandigheden, studie) je verblijfskosten en/of de cursusgelden gedeeltelijk of geheel terug te storten. Dit gebeurt na onderling overleg met de directie van de
Podiumacademie Lier.

JazzWeCan wordt georganiseerd door de Podiumacademie Lier, ondersteund door de VSA vzw (Vriendenkring Stedelijke Academie) . Àlle lesgevers, het busbedrijf en de jeugdherberg hebben een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Het is echter ten zeerste aangeraden dat de cursisten van eenzelfde verzekering (in België ‘familiale’, in Nederland ‘WA’) voorzien zijn, mochten zij schade aan elkaar of derden berokkenen.

OM IN TE SCHRIJVEN, klik HIER