De voorbereidingen voor JazzWeCan 2024 zijn ondertussen alweer volop bezig. We zullen opnieuw terecht kunnen in onze vaste verblijfplaats, de jeugdherberg van Ernsthofen van vrijdag 9/8 tot en met zondag 18/8/2024. Laat die inschrijvingen maar binnenstromen!

WAT?

In 2024 wordt JazzWeCan, dé all-in muziekstage voor pop, rock & jazz van de Podiumacademie Lier, al weer voor de 13e keer georganiseerd. Wat mag je verwachten van JazzWeCan?… leuke medemuzikanten, inspirerende lesgevers en toffe ensembles, nieuwe en vooral verrassende muziekkeuzes, gevarieerde lessen (ensemble, koor, workshops, …), prachtige optredens (kasteel Heusenstamm, camping Fischbachtal), een uniek groepsproject rond het jaarlijkse thema*, een prachtige en luxe accommodatie in het ‘Duitse Toscane’, genieten van de buitenlucht (sport, terras, zwempartijen – met glijbaan en duiktoren!), vrienden maken voor het leven met wie alles kan, en bijna alles mag, en natuurlijk ons motto: DURVEN en DOEN!

OM IN TE SCHRIJVEN, klik HIER

VOOR EN DOOR WIE ?

JazzWeCan is een van de weinige muziekstages waar zowel beginnende als gevorderde muzikanten aan deel kunnen nemen. Daarbij zit de jongste deelnemer soms nog op de lagere school, terwijl de oudste deelnemers soms al van hun pensioen genieten. Op elk optreden, ongeacht het niveau van de spelers, willen we kwaliteit leveren. En dat bereiken we door een zorgvuldige ensemble-indeling. Hierbij houden we zoveel mogelijk rekening met de leeftijd, het speelniveau én de muzikale voorkeur van elke deelnemer. En natuurlijk worden vrienden en vriendinnen bij elkaar gezet!

De lesgevers van JazzWeCan bestrijken een groot muzikaal terrein: van pop tot jazz, fusion tot folk, rock tot latin. Er is altijd wel een stijl die voor jou de deur opent naar het podium en, beter nog, naar nieuwe stijlen om te ontdekken. De enige voorwaarden zijn dat je je instrument minstens een drietal jaren bespeelt en dat je wat noten kunt lezen. Ensemble- of podiumervaring wordt niet gevraagd… daar zorgen wij wel voor!

WAT DOEN WE ?

Voor JazzWeCan reizen we elk jaar met een touringbus naar het buitenland. Op die manier kan de cursist zich vanaf de eerste minuut al helemaal losmaken van de dagelijkse beslommeringen en zich 10 dagen lang volledig ‘smijten’. Na 3 maal verblijf in Aosta (Italië) én 3 maal Afhöllerbach (Duitsland) gaan we in 2024 inmiddels al voor de zevende keer naar Ernsthofen, net onder het Duitse Darmstadt.

De muziekstage vindt plaats in een comfortabele jeugdherberg op een afgelegen berg in het Duitse Odenwald. De accommodatie is eigenlijk een zelfstandig dorp dat bestaat uit meerdere slaaphuizen rond een gezellig grasplein, een aantal repetitieruimtes, een podiumzaal, een bar en sportvelden. Het ruim aanwezige sanitair is van onberispelijke kwaliteit. De keuken is niet minder dan geweldig, waarbij de plaatselijke koks graag tegemoet komen aan elk dieet (vegetarisch, glutenvrij, lactosevrij, …).

Na het ontbijt om 8u30 beginnen de lessen (ensemble, muziekproject, koorsessie,…). De lesdag stopt rond 21u30 en wordt vaak onderbroken door spel, lunch, avondeten, optredens, jams, thema-repetities, film, grillparty, try-out, sport, zwemmen, ….         Op de zesde dag starten dan optredens op verschillende locaties in Duitsland!

Aangezien er 10 dagen lang een enorme prestatie van de cursisten verwacht wordt houden de lesgevers de vrijetijdsbesteding van de jongere cursisten wat in de gaten. Inschrijven voor JazzWeCan betekent ook kennisname en naleven van de gedragsregels, in feite een opsomming van wettelijke bepalingen en gezond verstand.

PRAKTISCH

We vertrekken vrijdag 9 augustus 2024 om 10u00 vanop de parking voor de Podiumacademie Lier, adres: Gasthuisvest 50, 2500 Lier (B). Vanaf de Lierse ringweg (R16) neem je daarbij de Molpoort (N10). Tijdens de reis zal de bus stoppen voor een pauze. Voor het grote materiaal hebben we beschikking over extra vervoer.

JazzWeCan vraagt van alle deelnemers een medische fiche in te vullen en kent ook een calamiteitenplan (en heeft dat gelukkig nog nooit hoeven toepassen).

De terugreis eindigt aan de Podiumacademie Lier op zondag 18 augustus 2024 rond 16u30. Neem best even contact op met de bus (cursisten of lesgevers) om te horen of we vertraging hebben.

Inschrijven voor JazzWeCan betekent ook kennisname en naleven van de gedragsregels.

Voor iedereen jonger dan 18 jaar op dag van vertrek: vergeet niet om ons het document toelating ouders-voogd te bezorgen.

Je inschrijving garandeert een 10-daagse, volledig verzorgde reis: verplaatsing met touringcar van Lier naar Ernsthofen en terug, volledig pension, 9 nachten en 3 goed verzorgde maaltijden per dag (elk dieet), water, koffie en thee, uitstekende individuele en groepsbegeleiding door ervaren muziekpedagogen/podiumbeesten uit het Deeltijds Kunst Onderwijs, eigentijdse muziekmethodiek en -didactiek, busvervoer ter plaatse naar concerten, uitstapjes, zwembad, vrijetijdsbesteding (feestjes, jams, grillparty, wandelbos, sport, …), schoolverzekering en een attest voor de mutualiteit.

Niet inbegrepen in het tarief: eigen bestellingen aan de bar van de jeugdherberg (of op verplaatsing). Eén frisdrank kost bij de bar € 1 (één jeton). Jongeren tot 18 jaar kunnen 6 jetons tegelijk kopen aan de prijs van € 5,00. 

Hoewel we natuurlijk hopen dat je niet plotseling moet annuleren voor JazzWeCan gaan we er alles aan doen om, indien je annulering écht onvermijdelijk is (ziekenhuisopname, familiale omstandigheden, studie) je verblijfskosten en/of de cursusgelden gedeeltelijk of geheel terug te storten. Dit gebeurt na onderling overleg met de directie van de Podiumacademie Lier.

JazzWeCan wordt georganiseerd door de Podiumacademie Lier, ondersteund door de VSA vzw (Vriendenkring Stedelijke Academie) . Àlle lesgevers, het busbedrijf en de jeugdherberg hebben een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Het is echter ten zeerste aangeraden dat de cursisten van eenzelfde verzekering (in België ‘familiale’, in Nederland ‘WA’) voorzien zijn, mochten zij schade aan elkaar of derden berokkenen.

INSCHRIJFTARIEVEN tot woensdag 15 mei 2024*:

geboren na 9 augustus 2006: €500
geboren na 9 augustus 2000: €550
geboren vòòr 9 augustus 2000: €600

Je inschrijving is definitief na betaling van een voorschot van €200,00 op rekeningnummer:
BE45 0017 6577 7589 (DeKunstplank VSA vzw, 2500 Lier) met mededeling “JazzWeCan 2024 + naam van de cursist”

*Opgelet: Het resterend saldo stort je vòòr 15 mei 2024. Indien op die datum het volledig saldo niet bij ons is toegekomen betaal je € 50,00 extra. Ook inschrijvingen vanaf 15 mei kosten € 50,00 extra.

OM IN TE SCHRIJVEN, klik HIER

Meer info?

roeland.vannoten@podiumacademielier.be